contact: info@obamaclubnederland.nl

 

lev&dig©

 

nieuws

 

Welcome Mr. President’

Aanleiding

Nederland organiseert op 24 en 25 maart 2014 de wereldtop ‘The Nuclear Security Summit 2014’ (NSS) die in Den Haag zal plaatsvinden. President Obama zal in het kader van deze conferentie Den Haag bezoeken en met hem meer dan 58 regeringsleiders, officials, prominenten en nationale en internationale pers.

De Obama Club Nederland (OCN) wil zich tijdens deze ‘Nuclear Security Summit’ manifesteren door middel van een ambitieus en veelzijdig communicatieproject dat zal bestaan uit verschillende onderdelen met meerdere doelstellingen voor meerdere doelgroepen.

1. ‘Welcome President Obama’ door Haagse scholieren  (foto verslag)

600 honderd Haagse scholieren zullen op 18 oktober 2013 op het strand van Scheveningen met z’n allen de tekst formeren: ‘Welcome President Obama’. Hiervan worden video-opnamen gemaakt die de intro vormen van de video: ‘Welcome Mr. President’. (zie 2)      

De organisatie hiervan gebeurt in samenwerking met Michael Krul - directeur brede buurtschool - die verschillende basisscholen bij dit project zal betrekken. Een speciale lesbrief zal de scholieren informeren over de NSS als initiatief van president Obama, de doelstellingen van de NSS, de keuze voor Nederland en Den Haag als Internationale stad van Vrede en Recht, enzovoort.

2. Video ‘Welcome Mr.President’  

De OCN maakt een video van circa 10 minuten met als titel ‘Welcome Mr.President’ waarvan de intro zal bestaan uit de stunt met de scholieren op het strand. De video zal verder inhoudelijk in het teken staan van de NSS en Den Haag, stad van Vrede en Recht.

De video wordt geproduceerd en gepresenteerd door (stage) studenten van de Haagse Hogeschool en InHolland onder supervisie van professionals van de OCN. De video wordt rechtenvrij voor uitzending in de VS en daarbuiten aangeboden aan de Amerikaanse media. De eerste voorlopige toezeggingen zijn al binnen

3. "Welcome Mr. President Obama buffet" (zie programma)

Het project en met name de video zal op 24 maart voor de nationale en internationale pers in première gaan. Tevens zullen wij proberen om de video fysiek aan president Obama uit te reiken. Via diplomatieke kanalen wordt onderzocht wat hiervoor de mogelijkheden zijn. Een haalbaar alternatief is het aanbieden van de video aan de Amerikaanse ambassadeur die te zijner tijd bekend zal zijn. Dit is op zich zelf weer een media-evenement. Over de invulling van dit evenement en de toegankelijkheid voor leden van de Obama Club Nederland wordt nog nagedacht. We zullen daar tijdig over informeren.

 

In de pers