contact: info@obamaclubnederland.nl

 

lev&dig©

 

De Obama Club Nederland

De Obama Club Nederland werd in 2008 opgericht door een aantal enthousiaste Haagse communicatiespecialisten die tijdens een bezoek aan de voorverkiezingen in New Hampshire in 2008 de democratische presidentskandidaat Barack Obama hebben ontmoet en onder de indruk kwamen van zijn persoon en gedachtegoed.

Terug in Den Haag richtten zij de Obama Club Nederland op met als doel het gedachtegoed van Obama onder de Nederlandse bevolking uit te dragen. In korte tijd hebben zich meer dan 1000 leden aangemeld.

Naast de website organiseert de OCN tal van activiteiten, zoals debatten tussen Amerika-kenners, informatiebijeenkomsten en evenementen naar aanleiding van hoogtepunten in de Amerikaanse politiek. Willem Post is de adviseur van de vereniging.

De inauguratie van president Obama werd op 20 januari 2009 live op een Haagse locatie meegevierd door meer dan 400 leden en vele politici en prominenten, waaronder Mark Rutte en Diederik Samson. Deze emotionele en feestelijke gebeurtenis werd op alle Nederlandse televisiezenders uitgezonden.

De herverkiezing van president Obama op 7 november 2012 werd gevierd met een ‘White House Lunch’ in Hilton Den Haag, waar wederom vele politici en prominenten aanwezig waren. Diezelfde dag werd een ‘Election Tour’ georganiseerd. In een originele ‘Greyhound bus’ gingen Obama Club leden langs allerlei evenementen in Nederland die in het teken stonden van de Amerikaanse verkiezingen.

NSS in 90 seconden