contact: info@obamaclubnederland.nl

 

lev&dig©

Succesvol Obama Buffet (ondanks afwezigheid President Obama)

 

Ruim 300 deelnemers bezochten het ‘Obama Buffet’ dat de Obama Club Nederland in samenwerking met Perscentrum Nieuwspoort op maandag 24 maart had georganiseerd. Onder de aanwezigen bevonden zich vele leden van Obama Club Nederland, prominenten, politici, journalisten en nationale en internationale audiovisuele pers.

 

Waar blijft President Obama?

Tijdens de bijeenkomst doorbrak gastspreker Amerikadeskundige Willem Post de spanning met de mededeling dat door de ingelaste G7 meeting in het Catshuis er helaas geen ruimte meer was in de agenda van President Obama om Nieuwspoort

te bezoeken. Maar het gevarieerde programma, het smakelijke buffet en de genoeglijke sfeer maakten veel goed.

 

Multimediale Obama Suite

Het Michael Varekamp Quintet presenteerde een verkorte versie van de ‘Obama Suite’ waarin met beeld en geluid de geschiedenis van de Amerikaanse rassenstrijd tot uitdrukking werd gebracht.

 

Première video ‘Welcome Mr.President’

Willem Post praatte de gasten bij over het belang van de NSS waarna de video ‘Welcome Mr.President’ in première ging. Presentator Paul Brown interviewde hierna de InHolland studenten die deze video in hun stageperiode hebben gemaakt.

 

Bestuurslid van Obama Club Nederland Onno Maas vertelde trots over de enorme respons op deze video die wereldwijd werd verspreid.

 

Obama Grant Essay Contest

De voormalige voorzitter van ‘Democrats Abroad in the Netherlands’ Roberta Enschede en Willem Post maakten de uitslag bekend van de ‘Obama Grant Essay Contest’ die onder World Class The Hague studenten werd gehouden. Winnares Olivia Flasch kreeg de prijs uitgereikt: drie maanden college volgen aan de Universiteit van Chicago.

 

Tot slot was er applaus voor de organisatoren van dit succesvolle evenement:

 

Ed van Dijk, Onno Maas, Leo Schepman, Udo Roberti en Hans Levendig.

 

klik hier voor foto’s en video

klik hier voor foto’s en video