contact: info@obamaclubnederland.nl

 

lev&dig©

  persbericht

 

Haagse scholieren verwelkomen president Obama

President VS komt in maart 2014 naar Den Haag

 

Den Haag, 11 oktober 2013 - Op initiatief van de Obama Club Nederland verwelkomen 600 Haagse scholieren op 18 oktober op het strand van Scheveningen symbolisch president Barack Obama. De leerlingen van de groepen 7 en 8 van verschillende Haagse basisscholen formeren, onder leiding van Fred Zuiderwijk, samen de tekst: ‘Welcome President Obama’ en zingen een speciaal lied geschreven, gecomponeerd en ter plaatse begeleid door het Michael Varekamp Jazz Combo. Alles wordt vastgelegd voor een videoproductie die wordt geproduceerd in het kader van de Nuclear Security Summit 2014 die in maart 2014 in Den Haag zal plaatsvinden.

 

Het “Welcome Mr. President” project heeft als doel vooral Amerikaanse media te informeren over Den Haag, stad van Vrede en Recht en gastheer van de Nuclear Security Summit 2014.

 

“De scholieren worden intensief betrokken bij de summit”, zegt Onno Maas van de Obama Club Nederland. “Er is een lesbrief gemaakt voor scholen om de scholieren te informeren over de NSS als initiatief van president Obama, de doelstellingen van de NSS, de keuze voor Nederland en Den Haag als Internationale stad van Vrede en Recht.”

 

Nucleair terrorisme

President Obama benoemde in 2009 nucleair terrorisme één van de grootste bedreigingen voor de internationale veiligheid. Daarom nam de VS het initiatief om al het nucleaire materiaal in de wereld binnen vier jaar nog beter te beveiligen. In 2010 werd met dat doel de Nuclear Security Summit (NSS) in Washington georganiseerd, gevolgd door een tweede top in 2012 in Seoel. Nederland werd gevraagd de derde NSS in 2014 te organiseren.

 

NSS 2014 in Den Haag

De ‘Nuclear Security Summit 2014’ (NSS) vindt plaats op 24 en 25 maart 2014 in Den Haag. President Obama zal in het kader van deze conferentie Den Haag bezoeken en met hem meer dan 58 regeringsleiders, officials, prominenten en nationale en internationale pers.

 

De Obama Club Nederland

De Obama Club Nederland werd in 2008 opgericht. Een aantal enthousiaste Haagse communicatiespecialisten raakten tijdens een (werk)bezoek aan de voorverkiezingen in New Hampshire dat jaar geïnspireerd door de democratische presidentskandidaat. Een persoonlijke ontmoeting met Barack Obama deed de rest. Terug in Den Haag richtten zij de Obama Club Nederland op met als doel het gedachtegoed van Obama uit te dragen onder de Nederlandse

 

bevolking. In korte tijd hebben zich meer dan 1000 leden aangemeld. De OCN organiseert tal van activiteiten, zoals debatten tussen Amerika-kenners, informatiebijeenkomsten en evenementen naar aanleiding van hoogtepunten in de Amerikaanse politiek. Amerikadeskundige Willem Post is als adviseur betrokken bij de vereniging. Meer informatie op www.obamaclubnederland.nl

 

Voor de media:

 

Naast de medewerking van de scholen zal de OCN dit realiseren in samenwerking met Carlton Beach Hotel, HTM en de Gemeente Den Haag.

 

De Obama Club Nederland nodigt media van harte uit het evenement bij te wonen op 18 oktober a.s.. Het programma is als volgt:

10:30  Aankomst kinderen via HTM tram en bus bij het Carlton Beach

10:30 – 11:00 Voorbereiden oefenen letters vormen en lied zingen op het strand

11:00  Opening Fred Zuiderwijk/Willem Post

11:05 – 12:00 Video-opnamen

12:00  Toespraak burgemeester Jozias van Aartsen

12:05 -12:15 Obama lied door Michael Varekamp combo, samen het de burgemeester

12:20  Afsluiting

 

Graag voor 15 oktober aanmelden via pers@obamaclubnederland.nl. Mocht het weer op 18 oktober de video-opname onmogelijk maken, dan wordt het evenement uitgesteld. De aankondiging hiervan zal per mail (voor de aangemelde partijen) of via de site www.obamaclubnederland.nl plaatsvinden

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Onno Maas 06 – 54 38 08 62

 

(ruwe impressie)